Woonmodule zet in op verdere groei

Jacco en Rik van Achterberg, twee ondernemende broers, hebben in september 2024 een meerderheidsbelang verworven in Woonmodule. Huidig directeur Joris van Hoytema blijft nauw betrokken.

Jacco en Rik zullen samen met de huidige bedrijfsleider, Hamza, de directie voeren. Jacco zal optreden als commercieel directeur en Rik als technisch directeur. Joris blijft vanuit zijn expertise als architect betrokken bij het bedrijf en zal zich vooral richten op productontwikkeling en innovatie.

Woonmodule levert digitale oplossingen voor de woningmarkt en is de afgelopen jaren hard gegroeid. Er is een brede klantenkring opgebouwd in de woningmarkt, waaronder projectontwikkelaars, aannemers en architectenbureaus. Vooral bekend is Woonmodule om haar prijswinnende Woningconfigurator, waarmee kopers hun nieuwbouwwoning online kunnen samenstellen.

Tijd voor een interview!

Joris, Jacco en Rik


Wat was de aanleiding voor jullie om de samenwerking aan te gaan?

Joris: Woonmodule is inmiddels een gevestigde naam in de nieuwbouwmarkt. Om de volgende stap te zetten op het gebied van groei en innovatie, had ik versterking nodig. Toen ik Jacco en Rik ontmoette, klikte het direct. Hun enthousiasme en expertise vulden precies de behoeften van Woonmodule aan.

Jacco: Mijn broer en ik hadden al langer de wens om samen te ondernemen. Toen we via via aan Joris werden geïntroduceerd en een kop koffie dronken bij restaurant Bazar op de Witte de Withstraat, om de hoek van het Woonmodule kantoor in Rotterdam, hadden we gelijk een goede klik.


Vanwaar jullie interesse in de woningmarkt?

Rik: Met mijn achtergrond in softwareontwikkeling heb ik veel gewerkt aan digitalisatie en procesverbetering. De woningmarkt is een gebied waar nog veel winst te behalen valt op dit vlak. Woonmodule heeft al flinke stappen gezet om de klantreis te verbeteren, en wij willen dat verder optimaliseren met behulp van datagedreven technologie.

Jacco: Naast de maatschappelijke relevantie is de woningmarkt ook een groeimarkt. Dit is waar onze krachten elkaar aanvullen: Riks expertise ligt bij software en digitalisatie, Joris heeft diepgaande kennis van architectuur, en ik focus op commerciële groei en internationalisering. Samen zien we veel kansen om Woonmodule verder te laten groeien, zowel in Nederland als daarbuiten.

"Woonmodule gelooft dat kopers van nieuwbouwwoningen een betere ervaring verdienen dan wat momenteel vaak wordt geboden"


Wat betekent dit voor Woonmodule’s visie?

Jacco: We hebben hier uitvoerig over gesproken met Joris en het team. Woonmodule gelooft dat kopers van nieuwbouwwoningen een betere ervaring verdienen dan wat momenteel vaak wordt geboden. Door het gebruik van digitale tools kan het aankoopproces veel klantgerichter en efficiënter worden. Dat is iets waar Rik en ik volledig achter staan.

Rik: Inderdaad, we zijn ervan overtuigd dat verdere digitalisering kan leiden tot een veel optimalere klantreis. Door slim gebruik te maken van data kunnen we inzicht krijgen in de behoeften en voorkeuren van onze klanten, wat resulteert in een soepeler ontwikkeltraject en tevreden huiseigenaren.


Wat gaan jullie als eerste doen?

Jacco: Onze eerste prioriteit is om in gesprek te gaan met klanten en partners. We hebben al gemerkt dat Woonmodule regelmatig taarten ontvangt van tevreden klanten na een succesvol ontwikkelproject. Ons doel is om die positieve relatie te behouden—maar hopelijk niet met te veel taart, want ik probeer een beetje op mijn lijn te letten!

Rik: Er liggen al veel goede ideeën binnen het team voor nieuwe features, producten en diensten. Daarnaast ontvangen we regelmatig verzoeken van bestaande klanten. Samen met het team ga ik deze ideeën verder ontwikkelen en prioriteren op onze product-roadmap. We zien veel potentieel in het toepassen van AI om onze diensten nog slimmer en meer gepersonaliseerd te maken.

"Door slim gebruik te maken van data kunnen we inzicht krijgen in de behoeften en voorkeuren van onze klanten"


Joris, hoe is deze nieuwe situatie voor jou?

Joris: Voor mij voelt het als een natuurlijke evolutie van het bedrijf. Ik ben blij dat Jacco en Rik aan boord zijn, zodat ik mij volledig kan focussen op waar mijn passie ligt: woningbouw en innovatie. Het voelt goed om te weten dat Woonmodule in goede handen is, en ik kijk ernaar uit om samen met dit team de volgende stap in onze groei te zetten.


Wat gaan klanten hiervan merken?

Jacco: Onze klanten zullen merken dat Woonmodule blijft innoveren en groeien. We blijven ons inzetten voor dezelfde hoogwaardige service, met een nog sterkere focus op digitale oplossingen die onze klanten verder helpen.

Rik: Daarnaast kunnen onze klanten uitkijken naar nieuwe functies en producten die de processen vóór, tijdens en na de woningverkoop verder optimaliseren.

Joris: We hebben nog meer slagkracht om aan de wensen van onze klanten te voldoen, daarnaast heb ik enorm veel ideeën om uitdagingen bij onze klanten op te lossen met producten, vanuit dezelfde smaak en kwaliteit die ze van ons gewend zijn.


Hoe zien jullie de toekomst van Woonmodule?

Jacco: We zijn vastbesloten om Woonmodule naar een hoger niveau te tillen. Met ons team, waaronder de expertise van Hamza en zijn team plus de creativiteit van Joris, hebben we alles in huis om een leidende rol te spelen in de digitalisering van de woningmarkt. We hebben al een aantal klanten buiten Nederland, dus we gaan ook eens voorzichtig over de grens kijken.

Joris: Het is inspirerend om te zien hoe Woonmodule blijft evolueren. Samen bouwen we niet alleen aan huizen, maar ook aan de toekomst van wonen. Ik ben ontzettend trots op wat we al hebben bereikt en kijk vol vertrouwen uit naar de volgende fase.

"Samen bouwen we niet alleen aan huizen, maar ook aan de toekomst van wonen"


Als partijen jullie willen ontmoeten?

Jacco: Graag! Of het nu gaat om klanten, partners of andere geïnteresseerden—kom vooral langs voor een goede kop koffie met uitzicht op de Erasmusbrug.

Joris: En wie weet, misschien eindigt het gesprek wel met een nieuw project of een interessante samenwerking!

  • 26 september 2024

Samen bouwen?
Plan een demo.

Voor een demo en de traditionele vrijdagmiddag Saotosoep ben je van harte welkom op ons kantoor in Rotterdam maar we komen ook graag bij jullie langs. Online kan natuurlijk ook!